Tuesday, September 20, 2016

Nukilan SR
Dalam kereta aku menulis, destinasi felda sg sayong. Kampung belah ayah. Suasana kelihatan mendung seperti ingin hujan lebat . Dalam perjalanan tiba di kampung, aku hanya lihat senyuman di wajah ayah bonda yang berusaha mencari nafkah buat anakanda setiap hari tanpa lelah. 

Sampai sekarang hanya bersyukur kepada allah di kurniakan orang2 yang baik untuk AKU, terima kasih tuhan Limpahan rahmat dan rezeki yang di kurniakan kepada aku,  bila aku lihat kembali kenangan lalu kadang-kadang rasa tersentuh bertawakal kepada allah, permintaan itu hanya allah yang tahu. Kadang2 apa yang kita harapkan tidak semestinya akan terkabul, selalu berdoa dan bersangka baik . Mungkin Tuhan sengaja bagi kita jumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita jumpa insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan pemberian dan hikmah di balik pemberian tersebut.

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat. 
Alhamdulillah, sekarang kehidupan lebih tenang dan lebih matang dlm melalui setiap situasi yang sgt sukar dan sakit. Aku lebih teliti dalam membuat keputusan dan lebih lantang memberi pandangan dan pendapat. Hari ini aku menjadi insan yang jauh berbeza dari sebelumnya. Mungkin dulu ada yang memandang aku seorang yang main2, loyar buruk, playboy ,tetapi hari ini aku memikul tanggungjawab sebagai anak sulong. Mungkin dulu aku hanya budak yang suka menyendiri,tetapi kini aku insan yang lebih terbuka dan berdikari, lebih menghargai setiap teman dan sahabat yang pernah hadir dalam hidup ku.

Aku dah sampai ke destinasi , terasa kepala sangat berat macam ada batu hempap. Kelihatan atok tunggu di luar rumah senyum ketawa melihat anak dan cucu sampai . Semoga orang2 yang saya sayang dan pernah saya sayang selalu dikurniakan kesihatan yang baik dan sentiasa diredhai . Maafkan saya jika aku salah . Sesungguhnya saya seorang pendosa. "aku tak pernah benci kau, tapi kau buat macam aku ni sampah "

"Aku akan teruskan hidup aku dgn apa yang aku ada sekarang, inshaallah semuanya akan berada dalam keadaan baik. aminn. Terima kasih sebab sedarkan"

(:


mien's FOLLOWERS