Wednesday, May 22, 2013

mencari cinta

ASSALAMUALAIKUM 

Sweet , sentimental, cute , funny and overall really goods for this film . Masa 1st filem ni release  , aku terasa mcm nak tengok dengan 'dia' . Tapi tak berkesempatan . At last , beli dvd je . And aku tengok 5 kali dah . ahaaaaaaa~  I thought Aku Terima Nikahnya is the best romantic film . But this film , Mencari Cinta is more loving and romantic i ever seen . Ia mengisahkan percintaan selepas perkhawinan. Keserasian pelakon utama nampak sangat ketara , dan lagu tema sesuai sepanjang filem ini . Filem ini dibarisi , Rusydi Ramli dan Nora Danish (comel) sebagai watak utama . Mula2 aku tengok pelakon dia rusydi ramli , mcm boring je . Tapi ternyata sangkaan aku silap . He's really good , sangat memainkan watak yg diberi dengan baik . Nora danish , nothing i can say just u're really sweet in this film . Nora danish mempunyai perwatakan yang sesuai dalam apa2 filem cinta . Itu yang aku nampak la . she's so pampered . She my favourite actress . Keep it up ! Lepas ni filem terbaru lakonan dia nak release , yg bertajuk Suami Aku Ustaz , bergandingan dengan Adi Putra . Hope filem tu terbaik . Apa pun , i love this movie . congrates rusydi ramli and nora danish ! " Memang cinta selalunya bahagia , tapi ada yang tersungkur"



Gandingan yang serasi . good job guys !

Sweet and romantic film, "Tiada manusia yang sempurna sehingga dia mula jatuh cinta"

"Perkahwinan akan menyempurnakan separuh daripada iman seseorang itu "



 "Mencari Cinta .. terus ke dasar lautan  , Mencari Cinta walau hingga ke hujung dunia " 

"Cinta ibarat gunung , banyak halangan perlu kita tempuhi utk mendakinya , tetapi apabila dipuncak, kita akan menikmati keindahannya"

" Saya bukan lari dari awak , saya cuma rasa saya tak sempurna utk awak " - Awak lah kesempurnaan saya (A.A)

mien's FOLLOWERS