Friday, November 25, 2011

AWAK ;'

aimien<3
"tak perlu mencari teman secantik BALIKIS ,andai diri tak sehebat SULAIMAN
 Mengapa mengharap setampan YUSUF ,jika kasih tak setulus ZULAIKHA
 Tidak perlu mencari seteguh IBRAHIM, andai diri tak sekuat HAJAR 
 Dan mengapa didamba sesempurna MUHAMMAD S.A.W , jika setia tidak semulia KHADIJAH"
#ramai orang yg terlalu mengejar kecantikan sehingga membunuh dirinya sendiri ,untuk apa ? bg saya kecantikan & ketampanan seseorang itu adalah BONUS .tiada bezanya kita dengan org lain seandainya diri kita cantik ,tampan ,jika perangai dan tingkah laku kita lebih teruk .tp pada zaman sekarang ,kebanyakan di kalangan kaum hawa bersikap materialistik .rupa paras perkara ke-2 .their priority is materialism .mungkin disebabkan ekonomi yg semakin meningkat dan tahap kependudukan yg tinggi .bahagia kea kalau kekayaan yg kita dambakan itu ,tetapi nilai KEBAHAGIAAN adalah kosong .untunglah kalau memiliki seorang perempuan yg tidak typical.terima seadanya kita .kalau tidak ? haa~ kebahagiaan tidak boleh dibeli dengan wang ringgit .kebahagiaan adalah satu aset yg penting dlm diri seseorang .
kenapa ramai yg suka membandingkan antara LELAKI & PEREMPUAN ? is that important ? .sorang kata ni ,sorang kata tu ,sampai bole mencetuskan pergaduhan .yeap ,mmg kita akui sekarang perempuan lebih rmai dari lelaki .37:1  tapi tak bermakna lelaki semakin dipandang seronng olah golongan wanita .LELAKI & PEREMPUAN saling memerlukan antara satu sama lain .kecuali kalau dea SEJENIS ,huhu .mungkin kelebihan lelaki boleh menampung kekurangan perempuan ,mgkin juga kekurangan lelaki ,menjadi kelebihan prmpuan .

*sayangilah antara satu sama lain ,sesungguhnya kasih syg yg abadi dapat melahirkan golongan yg menyayangi & disayangi .

mien's FOLLOWERS